Demiryoluyla Ucuza Seyahat Edin

Demiryoluyla Ucuza Seyahat Edin

Demiryollarını tercih etmeniz için çok sebep var. Hızla artan yakıt fiyatları, kalabalık ve tehlikeli karayolları ve hava yolculuğunun oldukça pahalı olması nedeniyle birçok insan trenlerle seyahat etmeyi tercih ediyor. Rayların üzerinde sevdiklerimize kavuşmak artık giderek daha popüler bir seçim haline geliyor.

Dünyanın dört bir yanındaki tren seferleriyle hem konforlu ve hem de nostaljik bir ulaşım bizlere sunuluyor.

Trenle Seyahatin Avantajları

Trenle seyahatin avantajları

Daha Ucuza Ulaşım

Trenler genellikle uçak biletlerinden daha ucuzdur. Otomobil, otobüs veya minibüs ile yolculuk etmekten de daha uygun maliyetlidir. Büyük çanta ve valizleriniz için ekstra ödeme yapmanız gerekmez. 

Konaklama veya dinlenme gereken uzun yollarda otel veya misafirhane aramanız ve ödeme yapmanız gerekmez. Üstelik devlet kontrolünde ve güvencesinde olan bir ulaşım sisteminden bahsediyoruz :) 

Trendeki Konfor ve Rahatlık

Demiryolu yolculuğunu seçmenin bizce en iyi nedeni konfor ve rahatlıktır. Yolcululuk sırasında oturabilir, kalkabilir, tuvalete gidebilirsiniz. Telefonunuzla iletişim kurabilir, internette vakit geçirebilirsiniz. Yataklı kompartıman biletlerinden satın aldıysanız ayağınızı uzatıp kitabınızı okuyabilir veya birşeyler yazıp çizebilir, hatta öğrenciyseniz ders çalışabilirsiniz.

Her ne kadar yolculuk süresi diğer ulaşım araçlarından daha fazlaymış gibi görünse de, geçirilen süre boyunca yapabilecekleriniz bu zamanın boşa gitmesini engeller.

Kendi yiyecek ve içeceklerinizi getirebilir ve ayrıca seferinizde yemekli vagon varsa keyifli ve enterasan bir öğün geçirebilirsiniz.

Kolay ve Pratik Yolculuk

Demiryolu yolculuğunda uzun ve sıkıcı güvenlik kontrollerinden geçmek için kalkış saatinden saatler önce gelmeniz gerekmez. İstasyona vardığınızda, biletinizi alıp koltuğunuza geçmeniz yeterli olacaktır. Bagaj ağırlığı limitleri çok daha yüksektir ve kısıtlamalar yok derecek kadar azdır.

Kısa bir mesafe için seyahat ediyorsanız, bir treni kaçırmak bir uçağı kaçırmak kadar üzücü değildir bir sonraki trene hazırlanabilir ve maliyeti pek düşünmeden tekrar karşılayabilirsiniz. Genellikle kısa bir süre içinde bir tane daha gelecektir.

Manzarayı Seyrederek Yol Alın

Değişen manzarayı izlemek yolculuğunuzu çok zevkli hale getirebilir ve eğlenmek için hedefinize ulaşana kadar beklemek zorunda kalmazsınız. Başka türlü asla göremeyeceğiniz küçük köyleri, atları, dereleri, köylü ve sevimli çocukları görmenin tadını çıkarabilirsiniz. Karayolu veya hava yoluyla seyahat ederken kaçırdığınız manzaraların ve sesleri daha iyi görerek ve keyfini çıkarabilirsiniz.