Ankara - Sivas YHT Hızlı Tren Seferleri Ücretsiz

Ankara - Sivas YHT Hızlı Tren Seferleri Ücretsiz

Ankara Sivas yüksek hızlı treni 27 Nisanda yolculuğuna başlıyor.

02.05.2023

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda Yolculuk Yarın Başlıyor

Ankara-Sivas arasındaki 405 kilometrelik hızlı tren hattı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından inşa edilerek 13 Kasım 2020 tarihinde resmi olarak açılmıştı; ancak, COVID-19 salgını nedeniyle hattın işletmeye alınması ertelenmişti.

Ulaştırma Bakanı Sayın Karaismailoğlu'nun 26 Nisan'da yaptığı açıklamalara göre Ankara Sivas YHT yarın işletilmeye başlıyor. Ankara ve Sivas arasındaki seyahat süresi yaklaşık 12 saatten 2 saate düşecek, bununla birlikte Ankara Yozgat arası 1 saatte gidilebilecek. Hızlı tren, yolculara daha kısa sürede, daha rahat ve güvenli bir şekilde seyahat etme fırsatı sunuyor.

Ankara Sivas YHT Duraklar

Hızlı tren, 9 durakla yolculuğunu tamamlayacak. Ankara, Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun ve Akdağmadeni gibi ilçelerin yanı sıra, Ankara-Sivas arasındaki diğer birçok istasyonda da kısa süreli duraklamalar yapacak ve yolcular inip binebilecekler.

Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılması, bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Hızlı tren hattı, turizm sektörünün gelişmesine, iş seyahatlerinin kolaylaşmasına ve bölgedeki ticari faaliyetlerin artmasına yardımcı olacak.

ANKARA SİVAS YHT MAYIS AYI BOYUNCA ÜCRETSİZ

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre Mayıs ayı boyunca Ankara Sivas YHT tüm vatandaşlar için ücretsiz olacak.

Bilet Fiyatları

Bilet fiyatlarıyla ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Yolcular, güncel bilet fiyatları ve tren seferleri hakkında bilgi almak için TCDD resmi web sitesini veya TCDD Müşteri Hizmetleri'ni arayarak bilgi edinebilirler.

Ankara Sivas Hızlı Tren Bilet Satın Alma

YHT bileteri 1 ay öncesine kadar TCDD'ye ait resmi kanallar ve yetkili acenteler aracılığıyla satın alınabiliyor. 

"Ankara-Sivas" Yüksek Hızlı Treni, 27 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında Ankara-Sivas-Ankara güzergahında her gün karşılıklı olarak sabah 08:00, öğlen 13:00 ve akşam 18:10’da 3 sefer olarak yolcularımıza ücretsiz hizmet verecektir.

Biletlerinizi EYBiS mobil uygulaması ve gişelerden temin edebilirsiniz.